Jelenleg: 2152, ősz.
PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus, Non Real Time szerepjáték, mely a 22. század közepén játszódik, egy negyedik világháborút követően. Az elhúzódó háborút halál, szenvedés és pusztulás jellemezte, akárcsak az azt követő évtizedes telet, amelyet a ledobott bombák okoztak. A hó elolvadt, a Föld azonban épp oly halott, mint alatta – a világ élhetetlen azok számára, akik nem a mesterséges ózonréteggel, úgynevezett burokkal fedett városokban laknak, oda azonban születni kell, szerencsésen bekerülni, vagy kihasználni a számtalan illegális bejutási módot.
A játékunk csak és kizárólag a szórakozást szolgálja, nem célunk elmerülni a sci-fik és tudományos útvesztők mélyén, a történetünk is a karakterek személyes élményein, útján alapszik. Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!
NYITÁS Talán akadnak még szürke foltok a térképen, és még lehet, hogy egy modul három hellyel arrébb ugrik, de a játék már beindult, az igénylések rég nyitva, keresett karakterek és történeti-, valamint kapcsolati szálakra mindig vevő játékosok várják új társaikat!
LEÍRÁSOK
KARAKTEREK
JÁTÉK
FC LISTA
KERESETT KARAKTEREK
HIRDETŐ
TUMBLR
KREDIT

 
Lezárt
Új Topic

 A falakon túl
Kendra
 Posted: Aug 4 2017, 09:47 PM
Quote
Omega
Offline
Magasság:
162 cm
Szemszín:
kék
Hajszín:
szürke
Kor:
20
19
bejegyzés
cyber girl
Diplomata
admin
committed to prdc


A sivatagban
Bár Washington DC kormánya nem szívesen beszél a burkon kívül élő emberekről - sőt, leginkább úgy tekint a társadalomra, mintha annak tagszámlálása a határokon véget is érne -, vannak, akik figyelembe veszik a tényt, hogy élnek, és nagyon is számítanak a hosszú sivatag lakosai mind a város, mind történetünk szempontjából.
A burkokon kívülre kerülhet úgy valaki, hogy a háborúk következtével nem volt lehetősége helyet vásárolni magának a várólistás mesterséges ózon alá; de kerülhet úgy is, hogy a Project tagjaként bűnözőként, esetleg illegális androidként a kormány, valamint a végrehajtó BDIS által a burok alatti tartózkodási jogától megfosztatott, és ennek következtében a sivatagba száműzetett. Ami azt illeti, ha valaki egyszer bekerül, a biztonsága egyáltalán nem garantált, de ha kint van, a túlélési esélyek leginkább a mínuszok felől közelítenek a nullához.
Csupán azok, akik csapatban élnek, képesek hosszútávon fenntartani magukat, hiszen a háborúk után a burkon kívüli élet rettentő nehézzé vált. Megfáradt harcosok hosszú napokig, hetekig kutatnak élelem és víz után, és amit találnak, az sem svédasztal-minőség. Az épületek lerombolva, ami esetleg még megáll az alapjain, feltúrva és kifosztva. Ha egy BDIS-es katona végigsétál az Egyesült Államok egykor népes, mára lepusztult területein, látszólag kihaltnak tűnnek számára, azonban a külső megfigyelő számára mindig több lapul a felszín alatt, mint az ember gondolná.

Csoportok:
  • nomádok (kereskedők, törvényen kívüliek)
  • letelepedett csoportok
  • oázisvárosok


Az állapotok ugyan kaotikusak, és ha ebből az irányból nézzük a helyzetet, megállapíthatjuk, hogy mindenki egy ellen, és egy mindenki ellen van, mégis megtörtént, hogy voltak, akik összefogtak, és még mindig formálódnak társadalmilag egy jobb cél érdekében. Többezer kisebb és nagyobb csoport létezik, egyesek kommunikálnak és kereskednek is egymással, ők azok, akik a kipusztult városokban járva lehetőséget láttak az újbóli felemelkedésükre, és új társadalmuk politikájával, valamint a többi oázisváros közti kereskedelemmel tartják fenn magukat. Ezzel szemben vannak, akik teljesen elszigetelik magukat bármiféle külső szocializációtól. Bár legtöbben a letelepedést választják, léteznek nomád csoportok, akik életük hátralévő részét vándorolva töltik el, ezzel elkerülve a veszélyt, amivel a közösséget kialakító csoportoknak muszáj szembenézni; a tudatot, hogy bármikor, bárhogyan megtámadhatják és - hacsak nem kötöttek biztos védelmi szövetséget más városok lakóival - megölhetik őket.
Várólistások: Adam Dekart (ADATLAP), Matthew Kelly (ADATLAP), Dr. Presley Spector (ADATLAP), Holden Spector (ADATLAP), Jack Irving (ADATLAP)
Robena Cane csoportja
A Robena Cane (ADATLAP) által vezetett csoport egy a békésebb politikájúak közül. A nagyjából öt éve összeverődött társaságnak legfőbb kitűzött célja a burok alá való bejutás, annak ellenére, hogy legtöbben biztosak az ügy reménytelenségében. Számuk mára 131 fő, tagjai közt megtalálhatók teljes, boldog, de megcsonkított családok is, és nagyrészt mindenki az összetört tájban (illetve a korábbi hideg télben) kezdte az "új érát". Robena katonacsaládban nevelkedett, mostanra elhunyt apja, Lincoln Cane ezredes évekkel ezelőtt megtanította mindenre lányát, amire egy sereg vezetésénél számíthat az ember, így a nő mondhatni jó kiképzést kapott, amit bizalmasai segítségével ki is használ, mikor új nagycsaládja döntéshelyzet elé állítja. A csoportban demokrácia uralkodik, Robena azonban vétójoggal rendelkezik, ha a helyzet úgy hozza. A vezető híres határozott, hideg kiállásáról, és kegyetlennek tűnő döntéseiről, de a száműzetés csak kivételes esetekben kerül sorra; legyen szó például gyilkosságról, vagy gyilkossági kísérletekről. Balesetek esetén több orvos, és a korábbi háborúk által képzett ápoló is rendelkezésre áll, többek közt Robena egyik bizalmasa, a negyvenes éveiben járó Theresa Page.
A csapat a város falaitól légvonalban körülbelül tíz kilométernyire elhelyezkedő parkolóházba vette be magát, valamint az épületet övező, kerítésekkel és magas lomkupacokkal körbevett és bebiztosított lakóterületet, valamint egy nagyobb félig-meddig lepusztított dimbes-dombos tájat mondhat magáénak. Mint kis hangyák, egymás közt élnek, sátrakban és bunkerekben, akik viszont privátszférára vágytak, házakba cipelték megmaradt dolgaikat. A csoport tagjai - ha tehetik -, távol tartják magukat a kormány embereitől, de kénytelenek szabályozott időközönként önkénteseket kiküldeni, hogy közeli városokban élelem után kutassanak. Ha idegen csapatokkal találkoznak, első lépésük a védekezés, majd a tárgyalás, ha azonban ez nem működőképes, hajlandóak bevetni kézi-, és lőfegyvereiket, hogy ők legyenek, akik győztesként kerülnek ki a harcból.
Tagok: Robena Cane (ADATLAP), Chelsea Hayes (ADATLAP), Seth Reese (ADATLAP), Lucas Benett (ADATLAP), Genevieve Morgan (ADATLAP), Rey Paradise (ADATLAP), Darwin Cohen (ADATLAP), Theresa Page (NJK / igényelhető)
Kitaszítottak
A nevükhöz méltón ezeknek az embereknek a többsége nem riad vissza egy kis illegalitástól. Ők azok, akik nem tettek eleget a kormány által felállított szabályoknak, ezért ki lettek hajítva a burok óvó biztonsága alól - vagy éppen olyan információk birtokában vannak, amiket a kormány nem látna szívesen a nyilvánosság előtt, így tehát más napvilágra küldték őket. Ők a radikálisok, azok, akik sosem térhetnek vissza a Project DC védelme alá, de legtöbbjük bármit megtenne; akár szerveket is odaadna azért, hogy visszafizesse Washington vezetőinek azt, ami jár nekik. Legtöbbjük határozott nézetű, erős személyiség, aki tudja, mi a célja, és képes a végletekig elmenni azért, hogy be is teljesítse ezt. Ők azok, akik meglátták a lehetőséget az összedolgozásban, annak ellenére, hogy egyes egyedül kerültek ki. Egyes tagjaik azonban toronymagasról tesznek az erkölcsre, hiszen száműzetésükből mindössze annyit tanultak, hogy a pusztaságban szabadon hódolhatnak kedvenc hobbijaiknak, amelyekért a városban megköveznék őket.
Egyes csoportjaik különösen károsak lehetnek az egészségre, hiszen odakint a fegyverek a piacok legkelendőbb és legkönnyebben beszerezhető portékái, törvények azonban nem vonatkoznak rájuk - ahogy semmi és senki másra sem. Az "az a szabály, hogy nincsen szabály" elv hírhedt hívei többek között a machetékkel flangáló K-17-es banda, akik leginkább rajtaütéses fosztogatásból tartják fent magukat, és közben egy kicsit túl jól szórakoznak. Szervezetlenségüket némileg kompenzálja magas lélekszámuk, így jobb, ha távol tartod magad a törzshelyükké kitűzött Chesapeake-öböltől.
Ennél egy hajszálnyival rendezettebb felépítéssel rendelkeznek a Schuylkill River-i csempészek, akik a kényszerzubbonyból szabadult Malcolm Tucker vezetésével számos fontos kereskedelmi útvonalat tekintenek magántulajdonuknak, köszönhetően a környék többi kereskedőjével kötött kartellszerű megállapodásnak. A hatalmas tábor tagjai leginkább gyógyszereket, fegyvereket és rabokat szállítanak szárazföldön vagy vizen Philadelphia és Baltimore felé, ahonnan az áru gyakran közvetetten D.C. belsejébe is eljut.
Persze vannak olyanok is, akik magányos farkasként róják az Egyesül Államok disztópikus domborzatát; de mind tudjuk, ez gyakran nem zárul akkora sikerrel, mint az elvárt lenne. Rengeteg veszély leselkedik az ember fiára az úton, a sötét múltú emberkereskedőktől a zsákmányra vadászó sivatagi banditákon át, egészen a koplalás kockázataiig.
Tagok:
- Vandálok: -
- Csempészek: Malcolm Tucker (NJK), Jack Irving (ADATLAP)
- Politikai akadályok: Rey Paradise (ADATLAP), Wade Paradise (igényelhető), Lucas Benett (ADATLAP), Genesis Bennett (ADATLAP), Nyle Raider (ADATLAP), Darwin Cohen (ADATLAP), Colton Everett Reyes (ADATLAP)
Az oázis, Philadelphia
A nemzet bölcsőjének Györgyök korából származó téglaházait és a modernebb századokban magasba emelt felhőkarcolóit mára ellepte a borostyán és a por. Az utcákat betonon keresztül is utat törő gaz és elhagyatott, üzemképtelen járművek borítják. Világszerte romvárosok milliói omladoznak ilyen állapotban, hiszen nincs, ki lenyírja a füvet és befoltozza a kátyúkat. Philly-ben azonban bőven akadna ember a feladatra, de a helyiek inkább kerülik a munkát, amikor csak tehetik. Az itt lebonyolított üzletek nagy része szinte már tiszta játszma, ugyanis a kereskedők és csempészek kisebb városoknak tartogatják a mocskos melót. A Philly központjában hömpölygő tömeg tengerében mindent megszerezhetsz, amire csak szükséged lehet a pusztaság kellős közepén: fájdalomcsillapító, aknamező, százfaktoros napolaj. Sajnos azonban ritkán elég a piaci bódéra ürítened a malacperselyed, hiszen errefelé mindennek borsos az ára. A csere-bere igencsak népszerű, így könnyen meglehet, hogy egy ép vesével rendelkező nincstelen jobban jár, mint egy dagadó pénztárácjú D.C.-i mintapolgár.

--------------------
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image

mindenféle ötletre vevő vagyok, írjon bárki bátran!
Email PosterEmail Poster
^
0 User(s) are reading this topic (0 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Opciók
Lezárt
Új Topic


 


 

SKINNED BY Vanessa of SHINE and CAUTION
GO TO TOP