Jelenleg: 2152, ősz.
PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus, Non Real Time szerepjáték, mely a 22. század közepén játszódik, egy negyedik világháborút követően. Az elhúzódó háborút halál, szenvedés és pusztulás jellemezte, akárcsak az azt követő évtizedes telet, amelyet a ledobott bombák okoztak. A hó elolvadt, a Föld azonban épp oly halott, mint alatta – a világ élhetetlen azok számára, akik nem a mesterséges ózonréteggel, úgynevezett burokkal fedett városokban laknak, oda azonban születni kell, szerencsésen bekerülni, vagy kihasználni a számtalan illegális bejutási módot.
A játékunk csak és kizárólag a szórakozást szolgálja, nem célunk elmerülni a sci-fik és tudományos útvesztők mélyén, a történetünk is a karakterek személyes élményein, útján alapszik. Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!
NYITÁS Talán akadnak még szürke foltok a térképen, és még lehet, hogy egy modul három hellyel arrébb ugrik, de a játék már beindult, az igénylések rég nyitva, keresett karakterek és történeti-, valamint kapcsolati szálakra mindig vevő játékosok várják új társaikat!
LEÍRÁSOK
KARAKTEREK
JÁTÉK
FC LISTA
KERESETT KARAKTEREK
HIRDETŐ
TUMBLR
KREDIT

 
Lezárt
Új Topic

 BDIS
Kendra
 Posted: Aug 4 2017, 09:59 PM
Quote
Omega
Offline
Magasság:
162 cm
Szemszín:
kék
Hajszín:
szürke
Kor:
20
19
bejegyzés
cyber girl
Diplomata
admin
committed to prdcBDIS

A Border Defense and Intramural Security (magyarul Határvédelmi és Belbiztonsági Szolgálat, vagy elterjedtebb nevén egyszerűen BDIS) nagyjából egyidős a burkokkal, habár csupán akkor jutott mai, esszenciális fontosságához, mikor a bevándorlás, és ezzel együtt a nyomor, a bűnözés is fokozódni kezdett.

Félig magánkézben (a tulajdonos cég neve Black Hawk Security, mely emellett a város összes információállományát is kezeli) lévő szervezet, fegyveres dolgozói a rendfenntartók, mely állami feladatokat lát el DC-n belül; a többi város hasonló szervezeteivel katonai megállapodásaik vannak, ami a fontos kereskedelmi karavánok kísérését illeti. Katonaság és rendőrség egyben; a kiterjedt szervezet alá tartozik mind a határőrség, mind a járőrszolgálat, városon belül és kívül. Jelentkezni tizennyolc éves kort betöltve, minimális képességfelmérő vizsgák után lehet, mely magába foglal mentális, lelki, és fizikai teszteket is. Ezeket később is tesztelik néhány évente, biztosítva ezzel a köz szolgálatához szükséges képességek megfelelő szintjét a szervezet berkein belül, illetve esélyt adva a kiemelkedő tehetségű egyéneknek, akik jeleskednek valamely általános területen (mechanika, stratégia, céllövészet, tűzszerészet, stb.), hogy a megfelelő továbbképzésben részesüljenek. Ha megfeleltek a felvételi vizsgákon, úgy először a rendfenntartó-jelöltek hat hónapos alapkiképzésen vesznek részt, mely alatt megismerkednek a munkájukhoz szükséges jogi szabályzásokkal, eszközökkel, és mind a fegyverek, mind a kétkezi harc területén megfelelő képzettséget szereznek. Ezt követi egy fél-egy-másfél éves elhelyezés egy már régóta szolgáló járőr mellett, melynek folyamán gyakorlati tapasztalatot szereznek; a járőr értékeli őket, és ő dönti el a gyakorlati idő hosszát is, melynek végén a jelölt végső vizsgát tesz. Ha megfelel, úgy ő is elhelyezésre kerül a BDIS területén belül.

Fontos megjegyezni, hogy kizárólag a BDIS munkatársai rendelkeznek fegyvertartási engedéllyel, ám ezen belül is megoszlóak a szintek.

Alapfelszerelés: sokkoló; kézi félautomata lőfegyver (a végső vizsgák letétele után jutnak hozzá; minden kilőtt golyóval kötelesek elszámolni, munkaidőn kívül nincs lövésre engedélyük); hordozható tablet az azonosításhoz; bilincs; igazolvány.
Különleges felszerelés: eltérő. Akkor kapják, ha a belső járőrszolgálattól elkerülnek a többi terület valamelyikére.
A BDIS alapvetően több részből tevődik össze.


Határőrség

Ahogy a nevéből is sejteni lehet, a határ védelmét látják el. Egy részük a hatalmas, vaskos falakon portyázik, mások páncélozott járművekben, a falak külső széle mentén keres illegálisan belépni próbálkozókat, illetve akadnak egyhelyben, az őrtornyokban és kapuknál elhelyezett határőrök is, továbbá az ő feladatuk a vasúthálózat védelmezése is.

Fegyverzetük változatos; a mozgó alakulatok automata nagyfegyverekkel (a páncélozott homokfutó járművekhez például nehéz gépágyúk vannak rögzítve), a személyek pedig karabinerekkel vannak ellátva, míg az őrtornyok személyzete géppuskákkal, az ott állomásozó mesterlövészek mesterlövészpuskákkal felszereltek.

Az éjjeli műszak továbbá éjjellátókat is kap.

Sokan úgy élik meg, hogy ez a BDIS legalja; sokszor megesik, hogy a vétséget elkövetők nem csak lefokozást szenvednek el, hanem át is helyezik őket a falra. Hosszú műszakórák, fárasztó munkakör jellemzi. Legtöbbször nem történik semmi; ha pedig mégis, az túl véres ahhoz, hogy élvezni lehessen.

Amennyiben illegális határsértőkkel találkoznának, előbb kötelesek bejelenteni azt a központba a rádión keresztül, majd figyelmeztetni kötelesek, és csak utána lőhetnek.
Egyenruha: LINK
Hozzáférési szintjük: Gamma.
JK Tagok: -


Járőrök

A városon belül, több kerületre osztva dolgoznak, és rendszerint egy kerülethez osztják ki őket, feladatuk hasonlatos a rendőrséghez. Értelemszerűen egyáltalán nem mindegy, az a kerület, ahová kerültek, DC alsóbb vagy felsőbb negyedében helyezkedik-e el, így sokan különösen sokat képesek megtenni azért, hogy az alsóbb nyomorkerületekből átkerüljenek a gazdagabb részre, ám rendszerint ez az átjárás ritka. Büntetésből is gyakran helyezik át a rendfenntartókat rosszabb környékre. Fegyverzetük az alapfelszerelésnek felel meg, illetve kerületenként akad egy-egy különleges felszerelésű osztag: rendszerint K9 (ahol különleges felszerelés alatt a kiképzett kutya értendő; általában nyomkeresésre, drogra képzik őket), nyomozók (ők munkaidőn kívül is rendelkeznek lő-engedéllyel, illetve egy helyett két kézifegyvert birtokolhatnak) vagy mechatronikai (ők többek között különleges kiképzést is kapnak, hogy a megtalált androidokat azonnal, a helyszínen hatástalanítani tudják). A BDIS berkein belül a legnagyobb számban ők képviseltetik magukat, az alapkiképzést követően minden rendfenntartó ide kerül.

Egyenruha: LINK
Hozzáférési szintjük: Gamma.
JK Tagok: Lucas Bennett (ex, ADATLAP), Orion Rivera (ADATLAP), James Nolan főtörzszászlós (ADATLAP), Connor Prescott tiszthelyettes (ADATLAP)


Légierő

Szigorúan véve a határőrséghez tartoznak, habár nem egyszer eltávolodnak a várostól. Washington DC számos hadi repülővel rendelkezik, többek között tizenkét csatarepülőgéppel, négy légitámogató repülőgéppel, tíz nehézszállító repülőgéppel, tizenöt könnyű és tíz nehéz vadászrepülővel, valamint a városon belüli szállításra fél tucat csapatszállító helikopter (ezen Black Hawkok adják a tulajdonos cég nevét is) tartozik az állományába.

Őszintén: a legtöbbet nem igen használják, és csak a háború miatt maradtak itt. Ám sohasem tudni, mikor jön el az ideje…

A hatalmas szállítórepülők fontos, nehéz szállítmányokat visznek és hoznak DC és a többi burokkal fedett város között, a határőrök munkáját pedig egy tucat járőr-helikopter segíti. A többi, nos, gyakorlatozásra tökéletes, és a szerelők is bütykölhetnek rajtuk ezt-azt. Amennyiben valaki különleges engedélyt szerez, úgy a város vezetősége adhat egy-egy kísérő repülőt a földi szállító járművek védelmezésére, bár ehhez igen fontos karavánra van szükség, illetve sok pénzre. A kiszuperált járműveket néha eladják gazdagabb kereskedőknek, bár azok már minden használható fegyvertől megfosztottak.

Az emberi állomány nem túl nagy, a pilótákon kívül fegyverkezelők és technikusok akadnak főleg; a pilóták mind egytől egyig fiatalok, a legkisebb fizikai hátrány (például nem tökéletes látás) sem engedhető meg számukra, és rendszerint harmincas éveik közepéig leszerelik őket; azután vagy átkerülhetnek a BDIS más egységeihez, vagy az utánpótlást taníthatják. Alapfelszerelés töredékével rendelkeznek csupán, egy darab kézi lőfegyverrel, de igazából arra sem igen van szükségük. Letartóztatni, igazoltatni nincs engedélyük. Amennyiben odakint esetleg komolyabb összetűzés alakulna ki, úgy a határőrség néhány tagját szállítanák ki intézkedni.
Egyenruha: LINK
Hozzáférési szintjük: Gamma.
JK Tagok: Rey Paradise (ex, ADATLAP)


Különleges alakulatok

A BDIS krémje, lehet mondani szarkasztikusan vagy sem. Különleges rendfenntartók tartoznak ide, akik ilyen vagy olyan téren bizonyították rátermettségük. Megfelelnek a speciális erőknek. Nincs konkrét beosztásuk, a nap minden percében készen kell állniuk a cselekvésre; vannak ugyan szabadnapjaik, ám ha szükség van rájuk, megeshet, hogy olyankor is behívják őket. Összesen négy osztag létezik, mindegyikben hat-hét ember; válogatott csapat, akiknek éves szinten vannak felméréseik. Alkalmazzák őket kiemelt fontosságú személyek, létesítmények őrzésére (a városi tanács tagjait kísérhetik például), ám sokkal többször megesik, hogy egy elfajult, lázongó tömeg megfékezésére vetik be őket, vagy veszélyes bevándorlók ellen, esetleg terroristák lefülelése és elfogása a feladatuk. Amennyiben a városhoz közeli területen kerülnének veszélybe fontos személyek vagy szállítmányok, őket is küldhetik a helyszínre.

Különleges felszerelésük van, tulajdonképpen szükségtől függően mindenféle fegyverhez hozzáférésük van, habár az alapfelszerelést és egy-egy géppuskával vagy gépkarabéllyal a legkisebb feladathoz is felszerelkeznek.

Egyenruha: alapvetően könnyű, golyóálló-mellényes egyenruhájuk van (LINK), ám komolyabb feladatokhoz nehezebb harci páncélt is a szolgálatukra bocsájtanak (LINK).
Hozzáférés: Béta.
JK Karakterek: Ethan Ashbourne főtörzszászlós (ADATLAP), Winter Rosedale őrmester (ADATLAP), Gage Dawson őrmester (ADATLAP), Erica Gibson törzsőrmester (ADATLAP), Bailey Sossa (ADATLAP)

Tagcsapatok:

Athéné-raj: leginkább stratégiai pontosságot igénylő feladatok elvégzésére használják őket, őrzés-védelem, terrorellenes, ártalmatlanító operációk tartoznak a feladataik közé.

Rajparancsnok: Ethan Ashbourne főtörzszászlós (ADATLAP)
Rajparancsnok-helyettes: Erica Gibson törzsőrmester (NJK/Igényelhető).
További tagok: Gage Dawson őrmester (ADATLAP); Winter Rosedale őrmester (ADATLAP); Benjamin Wade őrmester (NJK / igényelhető); Alan Carver zászlós (NJK / igényelhető); Darren Snyder őrmester (NJK / igényelhető)

Árész-raj: gyors reagálású egység, tömegoszlatásra vetik be őket főként, illetve amióta a városvezetés az androidokkal szemben döntött, őket specializálták a felkutatásukra.
Rajparancsnok: William McKinley törzszászlós
Rajparancsnok-helyettes: T. J. Blackgate zászlós.
További tagok: Minho Park törzsőrmester (NJK); Roxanne Laski őrmester (NJK / igényelhető); Julian Knox őrmester (NJK; száműzetésben/szökésben); Brent Knox őrmester (NJK; száműzetésben/szökésben); Jared Forbes tizedes (NJK) + egy igényelhető (róla bővebben a keresett karaktereknél)

Zeusz-raj: belső veszélyek elhárítására, felkutatására specializálódtak, leginkább felügyelnek, információt gyűjtenek, illetve mesterlövészetre kiképzettek.
Rajparancsnok: Thomas F. Vazquez törzsőrmester (igényelhető)
Rajparancsnok-helyettes: Alexandra Flynn őrmester (igényelhető).
További tagok: négy-öt igényelhető karakter, egyelőre név nélkül.

Héphaisztosz-raj: nehéz, páncélos járművekkel ellátott egység, kíséretként és tömegoszlatásra vetik be őket, különösen képzettek a mechatronika, tűzszerészet és technológia terén. Inkább védelmező, mint támadó raj.
Rajparancsnok: Jill Johnson törzszászlós (igényelhető)
Rajparancsnok-helyettes: Amrika Kadam (igényelhető).
További tagok: öt igényelhető karakter, egyelőre név nélkül.

Mindemellett a különleges erők koordinációs osztályát nem hivatalosan Hermész-rajnak hívják.


Statisztika

Összes rendfenntartó: 22650 fő
BDIS közvetlen parancsnoka: Samuel Forbes tábornok (NJK)
Helyettese: Aaron Kirke altábornagy (NJK)

Határőrség: 2741 fő
Határőrség parancsnoka: Ludwig Morgan alezredes
Helyettese: Kenneth McKenzie százados

Városi rendfenntartók: 19745 fő
Városi rendfenntartók parancsnoka: Dice Holloway ezredes
Helyettese: Arthur Lachowski őrnagy

Légierő: 137 fő
Légierő parancsnoka: Margaret Malroney őrnagy
Helyettese: Eric Scrubbs százados

Különleges erők: 27 fő
Különleges erők parancsnoka: Spencer Kramer őrnagy (NJK)
Helyettese: Vincent Levitt kapitány (NJK)

A városi kerületek élén egy-egy kapitány vagy hadnagy áll, a felső és az alsó részt pedig Caroline Peterson és Ryan Ortega őrnagyok felügyelik, ők felelnek az ezredesnek.


Rendfokozatok

A DC-ben fellelhető rendfokozatok, legkisebbtől a legnagyobbig, az egyszerűség kedvéért:
(Kérlek, vegyétek figyelembe, hogy a DC-ben használt rangok eltérnek minden más, jelenlegi katonai szervezet felépítésétől. )

Kiképzés alatt nincs rang, ahogy az első egy-két évben sem, az ő feladatuk csak és kizárólag parancsteljesítésből áll.
Tizedes – a kiképzés utáni egy-két éves szolgálatot követően terjesztik fel erre a rangra őket a feletteseik.
Szakaszvezető – Három-négy év szolgálat után terjesztik fel rá őket, ekkor már az alattuk lévő tizedesek és rang nélküli rendfenntartók felett áll, és néha be is osztanak alájuk egy-két embert.

(Tiszthelyettesek: a tisztek parancsait gyakorlati formába ültetik, és a csapatukkal együtt dolgoznak; járőrözés helyett már más munkakörben dolgoznak, felügyelik az alájuk tartozó rendfenntartókat, illetve lehetnek nyomozók, speciális osztagok tagjai, például K9.)
Őrmester – Ez már olyan rang, amelyet pusztán néhány évnyi szolgálattal nem lehet kivívni, meg kell felelni rá. Rendszerint négy-öt ember tartozik alá, az ő mindennapi feladataikat felügyeli, illetve példát állít eléjük. Átlagosan öt év szolgálat szükséges hozzá.
Törzsőrmester – Az őrmesterré válást követően egy-két éven belül erre a rangra léphetnek elő; általában egy vagy két őrmester és az alatta dolgozó raj tartozik alá.
Főtörzsőrmester – Egy egységen belül (például a különleges alakulatok) általában egy van belőle, habár rendszerint nem jelent szó szerinti feljebb lépést (ugyanabban a pozícióban marad, ahol törzsőrmesterként volt), felülbírálhatja a törzsőrmesterek döntéseit.
(Zászlósok: altiszti rang, az elérésükhöz nem csak szolgálati évek és rátermettség kell, hanem megfelelő felsőoktatási végzettség is, ami két évet vesz igénybe, szolgálat mellett. A felettesei küldhetik ilyen kiképzésre. A BDIS berkein belül néha több törzsőrmester tartozik alájuk, néha pedig ugyanott maradnak, ahol voltak, és csupán a fizetésük nő, valamint rangban a főtörzsőrmesterek fölé kerülnek.)

Zászlós – A főiskola elvégzését követően kapja meg ezt a rangot; amolyan kezdő-vezetői pozíció, a korábbiak mellett több taktikai és technikai tudással. A zászlósok gyakran továbbképzik magukat egy specialitás irányába (pl. tűzszerészet).
Törzszászlós – Egy-két éven belül válhat valaki törzszászlóssá; a városi rendfenntartók és a határőrök esetében, ahol az állomány nagy, több zászlóst és/vagy törzsőrmestert osztanak be alájuk, a rajukkal együtt.
Főtörzszászlós – Az összes törzszászlós felett áll, felügyelheti a munkájukat, tehát lehet hivatali munka, illetőleg fizikailag is részt vehet az akciókban.

(Tisztek: egyes kerületek/ágazatok élén állnak, gyakorlati értelemben ritkán vesznek részt az akciókban, kooperációs és felügyeleti, hivatali munkájuk van. A játékban engedéllyel igényelhetőek.)
Hadnagy – A százados/kapitány közvetlen tanácsadója, és amíg felettese magasabb szintekkel tartja a kapcsolatot, a hadnagy inkább az alájuk beosztottak felé kommunikál. Általában tizenöt-húsz év szolgálat után jut el ide valaki, a légierő és a különleges alakulatok esetében lehet kivétel, bár ritkán.
Százados/Kapitány – Egy-egy kerület vagy ágazat élén áll, vezeti, felügyeli, meghallgatja a jelentéseket és fontos döntéseket hoz, illetve közvetlenül felel a főtiszteknek. Általában a hadnagyokból kerülnek ki, így rálátással bírnak az összes alájuk tartozóra.

(Főtisztek: kivétel nélkül parancsnoki munka az övék, hozzáférési szintjük Alfa, az egész rendfenntartói állományt érintő, nagy dolgokban döntenek. A játékban egyáltalán nem igényelhetőek.)
Őrnagy – Általában háromszáz-ötszáz rendfenntartó tartozik alájuk, ez lehet több kerület a városi rendfenntartóknál, egy egész falszakasz az őreivel együtt, illetőleg más, nagyobb egység. A századosokkal konzultálva dönt operatív feladatokról.
Alezredes – Általában egy egész zászlóaljat (500-1000 ember) koordinál, ez több őrnagy állománya, parancsokat oszt, segédje sokszor egy vagy több őrnagy.
Ezredes – A BDIS-n belül egy-egy rész élén áll, a városi rendfenntartók parancsnoksága alá például majd’ húszezer ember tartozik. Munkájukat alezredesek, őrnagyok, századosok segítik.
Tábornok – Az egész BDIS feje, ő tartja a kezében az összes szálat. A városi tanács tagja, az egyik legfontosabb (és leggazdagabb) ember. Joga van bármikor bárkinek parancsolni, habár csak ritkán kerül fizikai kontaktusba a rendfenntartókkal.--------------------
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image

mindenféle ötletre vevő vagyok, írjon bárki bátran!
Email PosterEmail Poster
^
0 User(s) are reading this topic (0 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Opciók
Lezárt
Új Topic


 


 

SKINNED BY Vanessa of SHINE and CAUTION
GO TO TOP