Jelenleg: 2152, ősz.
PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus, Non Real Time szerepjáték, mely a 22. század közepén játszódik, egy negyedik világháborút követően. Az elhúzódó háborút halál, szenvedés és pusztulás jellemezte, akárcsak az azt követő évtizedes telet, amelyet a ledobott bombák okoztak. A hó elolvadt, a Föld azonban épp oly halott, mint alatta – a világ élhetetlen azok számára, akik nem a mesterséges ózonréteggel, úgynevezett burokkal fedett városokban laknak, oda azonban születni kell, szerencsésen bekerülni, vagy kihasználni a számtalan illegális bejutási módot.
A játékunk csak és kizárólag a szórakozást szolgálja, nem célunk elmerülni a sci-fik és tudományos útvesztők mélyén, a történetünk is a karakterek személyes élményein, útján alapszik. Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!
NYITÁS Talán akadnak még szürke foltok a térképen, és még lehet, hogy egy modul három hellyel arrébb ugrik, de a játék már beindult, az igénylések rég nyitva, keresett karakterek és történeti-, valamint kapcsolati szálakra mindig vevő játékosok várják új társaikat!
LEÍRÁSOK
KARAKTEREK
JÁTÉK
FC LISTA
KERESETT KARAKTEREK
HIRDETŐ
TUMBLR
KREDIT

 
Lezárt
Új Topic
Szavazás indítása

 A játékról és reagokról
Kaya
 Posted: Aug 30 2017, 01:32 PM
Quote
Omega
Offline
Magasság:
176 cm
Szemszín:
kék
Hajszín:
szőke
Kor:
20
49
bejegyzés
Felsö DC
építész-palánta
forever alone


Segítség & szabályok

Az első és legfontosabb, hogy csak azután tudsz játszani, hogy a karakteredet látta és elfogadta legalább egy admin. Ezt egyrészt a chatben is jelezzük, másrészt viszont egyértelmű jele, ha a "készülő karakterek" modulból átkerül az "elfogadott karakterek" modul megfelelő alfórumába.

Hogyan keress partnert?

Főleg a chatet szoktuk használni, mivel az a legszembetűnőbb, és legforgalmasabb része az oldalnak, amit mindenki használ. Rendelkezésre áll a JÁTÉKOSTÁRS KERESŐ modul is, ha esetleg félnél, hogy a kérdésed elveszik a sok beszéd között, vagy akkor és ott épp nem találtál megfelelő játékostársat.

Előfordul, hogy épp senki sem ér rá, vagy minden karaktere foglalt; ez ne keserítsen el, és ne érezd úgy, hogy el vagy utasítva, vagy hogy nem is tudsz majd játszani. Kérdezd meg kicsit később is, ha kell, többször; nem biztos, hogy mindenki emlékezni fog arra, hogy három nappal ezelőtt ajánlkoztál, néma gyereknek pedig ugyebár az anyja sem érti a szavát.

Ne félj kérdezni, jelentkezni történetszálakra vagy közös körökre, tervezgetni és becsatlakozni, ne azt várd, hogy a karaktered majd rögtön a középpontba kerül, hanem tegyél is érte!

Hogyan írj?

Ha már találtál partnert, a következő lépés az írás. Néha megbeszélünk konkrét célt a köröknek, néha csak nekivágunk, és az sül ki belőle, ami. Az, aki a játékot elkezdi, létre kell hozzon egy új topicot a megfelelő játékos helyszínen. Minden helyszínnél talált egy helyszín-leírást; ám az ott felsoroltak nem az egyedüli opciók, ha helyszín-választásról van szó. Nem is kell feltétlenül egyetlen helyszínhez ragaszkodni; ha beleillik a többi közé, akkor megfelelő, legyen szó akár egy új étteremről, vagy egy eldugott kis sikátorról, és akár a kerületek között is ugrálhattok, csak arra figyeljetek, hogy a kör nagy része azon a helyen játszódjon, ahol elkezdtétek.

Az új topik címében feltétlenül legyen jelen a karakterek neve (elég akár csak a keresztnév vagy becenév is, ha azáltal megkülönböztethető), e mellé azonban írhatod a helyszín nevét, vagy egy rövid idézetet is, ami leírja a kör hangulatát, amit szeretnél.

Az oldalon vannak általam írt REAGKÓDOK, amellyel formát adhatsz az irományaidnak. A reagkódok használata nem kötelező; írhatsz azok nélkül is, bár az olvasás megkönnyítéséhez, ha lehet, a beszédet emeld ki félkövéren, a gondolatokat pedig dőlttel. Más oldalakról is hozhatsz reagódot (például a shine.jcink vagy a Caution külön ilyesmire való kódjait), ám ezeket feltétlenül lásd el kredittel, illetve ha rajta van, ne töröld. Saját magad is írhatsz ilyet, ha kedved van hozzá; mindaddig, amíg nem húzza szét vagy rontja el az oldal saját forráskódját, bármit szabad.

Mit szabad és mit nem?

Ami a formaiságot illeti:

 • Nincs minimum szószám; elvárunk azonban egy minimum tíz-tizenöt mondatot. Határ a csillagos ég.
 • Nem kötelező E/3-ban írni, de ajánlott, így ha lehet, erre törekedjünk; az E/1 még megengedett, az E/2-t viszont felejtsük el.
 • Csakis a saját karakteredet irányítod, és csak az ő cselekvéseit taglalod, a többit majd a saját játékosuk intézi. NJK karaktereket természetesen belevonhatsz, és őket mozgathatod, meg is szólaltathatod.
 • Nincsen kocka, nincs sorshúzás, nincsenek "statok"; teljesen az írás a lényeg, így ha esetleg két karakter össze szeretne bunyózni, az usereknek kell megbeszélnie, ki töri be a másik orrát, és ki hátrál ki a harcból.
 • A másik karakterét nem sebezheted vagy ölheted meg az engedélye nélkül; az adminok és az esetlegesen általuk irányított NJK-k sem fognak hasonlót tenni a te karaktereddel, ha erre kerülne a sor, hacsak nem beszéltek meg valamit. Ha már valaki megírta a karakterét, nem az a célunk, hogy mindenkit a temetőbe küldjünk.
 • Káromkodni szabad, de ne csak ebből álljon a reag, valamint ha a karakter megengedi, inkább finomabb szitokszavakat használjunk, vagy csak említsük meg, hogy "válogatott cifraságok hagyták el a száját".
 • Az oldal megengedi a felnőtt, vagyis tizennyolcas karikás tartalmat is, mint például a szexuális cselekvések vagy olyan témák érintése, mely egyeseket érzékenyen érinthet (vérengző, 'gore' jelenetek, depressziós gondolatok, szuicid témák), de ezeket óvatosan és tisztelettel kezeljük. A szexuális tartalmat ne részletezzük, arra megvannak a megfelelő tripla X-es oldalak, és az érzékeny témákat boncolgató reagok elején tegyünk ki valami erre utaló figyelmeztetést. Ha a kör nagy részében feltűnnek az ilyen tartalmak, a figyelmeztetést kiteheted a topik címébe vagy a leírásába is.
 • Vannak viszont olyan érzékeny témák, amelyeket tilos a játékban vagy azon kívül szidni, ilyen az egyének (userek és karakterek) vallása, nemi identitása, szexualitása, etnikuma, kultúrája, pénzügyi vagy családi háttere. A játékban egyébként sincs helye az ilyesminek; PRDC társadalma az efféle stigmákon már túllépett.
 • Az általános dolgok ide is érvényesek; például nem lopjuk el más írását és publikáljuk sajátunkként, akkor sem, ha mondjuk angol szövegről van szó, amit magyarra fordítottunk.
 • Nem ócsárolunk másokat; észben tartjuk, hogy a karakterek kinyilatkoztatásai, gondolatai, álláspontjai nem feltétlenül jelenítik meg az írója véleményét, így ilyesféle összeveszéseket, sértődéseket kerüljük, ha lehet.
 • A fentebbihez még hozzá kell tenni, hogy bár a karaktereket elvonatoztatjuk az írótól, maradjunk élvezhető, nyomdafestéket is tűrő kereteken belül. Attól még, hogy a karakterem utálja a másikat, nem kell az ezer szavas reagomból hétszázat azzal tölteni, hogy változatos módon vonok párhuzamot közte és állati nemiszervek között.
 • Mindig arra törekedj, hogy ne csak a neked írtakra reagálj, hanem adj kiindulási pontot a másik félnek is, vidd előre a játékot, ne csak várd, hogy a karaktered popója alá tolják a reagálási lehetőségeket. Persze megesik, hogy egy-egy alkalommal nem igen tudsz előre haladni, de igyekezz mindig a maximumot nyújtani.
Jó játékot!

--------------------
Kaya | We knew that we were destined to explode
-
Nyitott bármiféle plot-ötletre, karakterre, kapcsolati szálra, és csak akkor harap, ha nem etetik, kivéve a teliholdas éjszakákat.
-
Email PosterEmail Poster
^
0 User(s) are reading this topic (0 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Opciók
Lezárt
Új Topic
Szavazás indítása


 


 

SKINNED BY Vanessa of SHINE and CAUTION
GO TO TOP